Het Hofke 12
5757 BB Liessel
0493 341323

 

NIEUWSBRIEF JUNI PEUTERSPEELZAAL ’T KEIKE THEMA VERVOER

De carnvavals-pakken en maskers liggen weer in de kast voor het volgend jaar.Na de krokusvakantie zijn we rustig opgestart.  Na 2 weken was het weer tijd voor een nieuw thema: VERVOER.

Het boek van Nijntje op de fiets staat hierin centraal.
Alle peuters kunnen ook fietsen, of op de tractor rijden. En net als Nijntje in het boek, vallen de peuters soms ook van hun fiets…..
maar dan staan ze zelf weer op en fietsen verder!
In de speelzaal is er veel gespeeld op de auto-mat,  met verschillende voertuigen: tractors, racewagens, brandweerwagens, auto’s. 
Ook is er een race-baan gemaakt op papier: de auto’s mochten met de wielen door de verf en racen maar…over het papier. Daarna moesten de auto’s natuurlijk gewassen worden in de “wasstraat”, de watertafel.
Er zijn door de juffen parcours getekend, binnen en buiten, zodat de peuters hierover konden fietsen: stoppen voor het rode stoplicht, doorrijden bij het groene licht, stoppen bij een zebrapad enz. enz.
Hierbij goed op elkaar letten en geen botsingen maken natuurlijk!
Ook zijn we naar het “crossveldje” in het park geweest, zodat we, net als Nijntje, echt een heuvel op en een heuvel af konden fietsen, zelfs tussen de bomen door: moeilijk hoor!  


Tijdens het thema hebben we ook nog aandacht besteed aan Pasen: gekleurde eieren verstopt en gezocht, paasknutsel gemaakt, en 
lekkere gekookte eitjes op een toastje gegeten. MMMMM!KOFFIEOCHTEND IN DE GROEPEN


In het voorjaar heeft onze wijkverpleegkundige Petra weer alle groepen bezocht: tijdens een kopje koffie of thee werd er ondertussen hard gewerkt door de peuters en ouders of opa’s  en oma’s.
Er zijn fleurige vogelhuisjes, vrolijke vlinders en gekleurde bloementuintjes gemaakt. Laat nu de lente maar beginnen!
De wijkverpleegkundige heeft ondertussen gesprekjes gevoerd met de ouders en geluisterd naar wat er speelt bij de ouders en hun peuters.
Fijn dat er wederom zo’n goede opkomst was!MEI-VAKANTIE


De afgelopen periode zijn er verschillende vrije dagen geweest: o.a.:Pasen, Koningsdag,  Hemelvaart en Pinksteren.
De laatste weken voor de zomervakantie zijn inmiddels begonnen.
Binnenkort starten we ons laatste thema, en sluiten we het schooljaar af met de jaarlijkse picknick voor alle groepen samen. Hierover krijgt u nog een informatiebrief. 

Tot de volgende keer.

Groetjes leidsters peuterspeelzaal ’t Keike, Liessel
Marianne, Ellen, Jacqie, Marian, Esther, Carlien  

Agenda:

  • Thema ??? (wordt nog bekend gemaakt)
  • Jaarlijkse picknick: 16 juli
  • Zomervakantie: 20 juli